Skoči na glavno vsebino
03 428 51 11 ppv@iosce.si

V ponedeljek zjutraj, ko še ni bilo tako zelo vroče, smo prvič preizkusili novo igrišče. Zelo nam je bilo všeč! Razdelili smo se v več skupin in se lotili različnih športnih disciplin: od nogometa, košarke … pa vse do badmintona. Jutranjo energijo smo namreč morali nekje ‘pokurit’!
Nato smo popili nekaj vode, se oddahnili in se odpravili v veliko športno dvorano, kjer so nas čakali člani sabljaškega kluba Rudolf Cvetko iz Velenja. Najprej so nam pokazali opremo, ki se uporablja pri sabljanju ter nam razložili pravila tega športa, nato pa so uprizorili pravi pravcati dvoboj! Izvedeli smo tudi, da so sabljanje leta 1896 uvrstili na olimpijske igre in je sedaj prisotno na vseh olimpijskih igrah moderne dobe. Eno izmed pomembnih sprememb v modernem sabljanju predstavlja uvedba elektronskih naprav za registracijo zadetkov, ki so zmanjšale možnost napak in pristranskosti pri sojenju; vsakič, ko se zadane nasprotnika, naprava z lučko in zvokom naznani ti. zadetek.
Člani kluba so s sabo prinesli otroško sabljaško opremo, tako da smo se v sabljanju lahko preizkusili tudi sami. Poglejte nas – pripravljeni smo na olimpijske igre!

Naslednji dan smo se dopoldan sprehodili do Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti (Medlog). Tam so nas najprej popeljali skozi čudovit in pisan park z ribnikom, rožami in gredami, nato pa smo – po skupinah – morali iskati barvne orehe, ki jih je ‘veverica’ skrila na različna mesta v parku. Do konca smo jih našli prav vsi; skrivali so se na najbolj nepredvidljivih mestih, tako da smo morali pokazati veliko detektivskega znanja in iskalnih sposobnosti.
Ker je bilo zelo vroče, smo se nazaj na šolo vrnili z avtobusom. Čakalo nas je kosilo!
Popoldan pa je nekaj otrok odšlo v zgornjo telovadnico, kjer so se igrali ‘med dvema ognjema’. Tisti, ki v telovadnico nismo odšli, smo v spodnji učilnici risali, barvali in se zabavali.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost