Skoči na glavno vsebino
03 428 51 11 ppv@iosce.si

V sredo – 18. 7. – smo se z avtobusom zapeljali do Zabukovice, od koder smo se napotili proti planinskemu domu na Bukovici. Vreme je bilo čudovito in naš pohod je bil zelo zabaven; vodnik Črt nam je vso pot podajal zanimive informacije in tako obogatil našo zakladnico znanja. Zadnji del poti je bil najtežji, saj nas je čakal strm vzpon, vendar je bil naš trud poplačan; na vrhu smo namreč uživali v prekrasnem razgledu! Pred povratkom smo pojedli še malico in si malo odpočili, nato pa nazaj do avtobusa!

Ker nam vreme tudi v četrtek ni nagajalo, smo se dopoldan odpravili v Mestni park, kjer smo se sprostili na igralih. Zavzeli smo grad, zasedli gugalnice in se igrali …
Po kosilu pa je k nam na šolo prišel geolog! Pokazal nam je velik zob od Megalodona – izumrlega morskega psa, ki je zrasel preko 20 metrov v dolžino. Živel je v obdobju kenozoika, našli pa smo ga lahko po vsej zemeljski obli. Bil je eden največjih in najmočnejših plenilcev v zgodovini vretenčarjev!

In že je tukaj petek! Zjutraj smo bili kreativno razpoloženi; v učilnici smo risali, barvali in ustvarjali!
Popoldan pa nas je obiskala zdravnica. Z nami je delila svoje izkušnje in nas naučila kako pomagati ljudem, če se jim kaj hudega zgodi. Pravilna prva pomoč je torej izrednega pomena!

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost