Skoči na glavno vsebino
03 428 51 11 ppv@iosce.si

Verjetno smo si že vsi kdaj ogledali kakšno gledališko predstavo in ob koncu igralce nagradili z bučnim aplavzom. Danes pa sta nas obiskali ga. Urška in ga. Diana iz Slovenskega ljudskega gledališče Celje, ki se gledalcem nikoli ne pokažeta na odru, imata pa zelo pomembno vlogo pri pripravi vsake predstave. Z različnimi kostumi in pripomočki, ki jih uporabljajo za maskiranje igralcev, sta nas z nekaterimi zanimivimi prikazi popeljali v zaodrje, kjer se vsaka predstava v resnici prične. Otroci so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi nekaterih gledaliških skrivnosti, npr. kako »izginejo« zobje ali kako igralcem naredijo krvavečo rano. Ni minilo veliko časa, ko so že tudi sami »krvaveli«, namesto prave krvi pa je po njihovih rokah in nogah tekla gledališka, ki je narejena iz rdeče sladkorne tekočine.

Otrokom sta predstavili tudi gledališke poklice in gledališki bonton. Ko so s pesmijo nastopili otroci, pa sta čisto za konec sledila še aplavz in poklon.

Ker se počitnicam čas počasi izteka, so otroci izdelali tudi prav posebne ure, na katerih niso samo številke in kazalci, ampak še marsikaj zanimivega, kar je nastalo v njihovi domišljiji.

Malo manj vročim sončnim žarkom pa se moramo zahvaliti, da so lahko otroci po dooooolgem času popoldan spet uživali na zunanjem igrišču, na mehki travi in na igralih.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost